Sälja

Sälj med RUM Mäklarbyrå

Att sälja sitt hem och köpa en bostad är en av de största affärerna vi gör i livet. En affär som kanske kantas av många känslor, frågetecken och osäkerhet. Vårt mål är att genom gedigen kunskap, kvalité och omtänksamhet lotsa Er genom hela affären och på sikt även kunna få ut det allra bästa priset för Er bostad. Vi tar oss an varje enskilt uppdrag med stort engagemang, ödmjukhet och hårt arbete. Vi arbetar med de bästa fotograferna, inredarna och besiktningsmännen, allt för att framhäva bostaden på ett så attraktivt och ärligt sätt som möjligt.Maria Sandberg

Reg Fastighetsmäklare

0733-204078

maria@rummaklarbyra.se

Vi startar med ett första möte i bostaden som Ni önskar sälja där vi utgår från Era förväntningar, utmaningar och önskemål då varje affär är unik i sitt slag. Oavsett var Ni är i processen står vi redo för Er. 

Välkommen att fylla i formuläret nedan så kontaktar vi Er och berättar mer om hur vi kan utforma ett samarbete utifrån Era unika förutsättningar.

Här nedan presenteras RUMs säljresa i korta drag, hör gärna av Er så berättar vi mer.

Första steget är att vi möts i Er bostad. Vi vill träffa Er som säljare och få en inblick i hur Ni önskar att vårt samarbete ska fungera. Vi kommer informera om hur vi arbetar och göra en värdering av din bostad. Inför en försäljning är värderingen alltid kostnadsfri.

När vi tillsammans kommit överens om hur försäljningen av Er bostad ska gå till undertecknas ett förmedlingsuppdrag. Uppdraget tecknas med ensamrätt för tre månader åt gången.

Inför försäljningen ordnar vi med homestyling där en professionell inredare kommer ut på konsultation och förbereder inför fotografering. Vi erbjuder olika stylingpaket alltifrån styling inför fotografering till sk fullstyling där bostaden är tom på möbler i utgångsläget.

RUM Mäklarbyrå samarbetar med professionella fotografer som kommer att fotografera och filma Er bostad. Bilderna kommer vara verklighetstrogna och visa Ert hem från dess bästa sida.

Vi rekommenderar köparen att besiktiga bostaden innan köp, för att att fullfölja sin undersökningsplikt. Det kan även vara bra att säljaren beställer en överlåtelsebesiktning av bostaden innan försäljningen påbörjas. Som säljare finns möjligheten att teckna dolda fel försäkring under förutsättning att bostaden förbesiktigas. Sedan 1 januari 2009 är det dessutom lagkrav på att alla permanentbostäder ska energibesiktigas, denna beställs av säljaren genom oss på RUM Mäklarbyrå.

En säljare har upplysningsplikt om bostaden. Ni fyller i en frågelista och en kalkyl över bostadens driftskostnader.

RUM Mäklarbyrå sätter samman all fakta, information och bilder till en komplett bostadspresentation, en objektsbeskrivning. Ni som säljare får ta del och godkänna den innan publicering sker på marknaden. Er bostad publiceras på RUMs hemsida, Hemnet och på sociala medier. Vi anpassar alltid vår marknadsföring efter dina önskemål.

RUM Mäklarbyrå arbetar alltid med tidsbokade och personliga visningar. Vi är pålästa och engagerade. Vår målsättning är att de som kommer på visning ska få tid att i lugn och ro gå runt i bostaden, men även ställa frågor till mäklaren.

RUM arbetar med sk öppen budgivning vilket innebär att spekulanter lämnar sitt bud till fastighetsmäklaren som sedan löpande redovisar alla bud till säljaren och till de övriga budgivarna. Budgivning kan även ske digitalt med identifiering via BankID. En budgivningslista lämnas alltid ut till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.
Enligt lag behöver säljaren inte sälja till den budgivare som lagt det högsta budet, detta kallas fri prövningsrätt. Det är först när både köpare och säljare undertecknat kontraktet som bostaden är såld. Innan dess är vi som mäklare skyldiga att informera Er som säljare om alla bud som kommer in.

Efter att budgivningen är avslutad och köpare och säljare har kommit överens är det dags att skriva kontrakt. Muntliga överenskommelse gällande fastighetsaffärer är inte bindande. Säljare, köpare och mäklare träffas för att gå igenom kontraktet och reda ut eventuella frågetecken. Köparen betalar handpenningen, som sätts in på ett särskilt klientmedelskonto hos RUM Mäklarbyrå. Förmedlingsarvodet till mäklaren betalas ut från handpenningen först när köpekontraktet är bindande.

Tillträde av bostaden är vid överlåtelsen, detta sker efter överenskommelse mellan säljare och köpare. Mäklaren bokar tid med bank, köpare och säljare. På tillträdesdagen undertecknas likvidavräkning, köpebrev och mäklarjournal. Alla handlingar som hör till fastigheten samt nycklar ska överlämnas till köparen. Köparen äger nu fastigheten och söker lagfart hos Lantmäteriet.

Vill du att vi kontaktar dig?    Jag har tagit del av integritetspolicyn